logo

Laksetaco

Etter at noen av barna hadde hjulpet til med å forberede laksetaco i Jåddåren Gårdsbarnehage, spiste vi varmlunsj med laksetaco denne torsdagen. «Nam, dette var godt», og «herre like æ» var noe vi hørte da vi koste oss med varmlunsjen.

laksetaco2

Noen delte opp grønnsakene og noen dekket bordet, og alle spiste godt. Vi ble enige om at dette måtte vi ha flere ganger, og at dette var et sunt alternativ til den vanlige tacoen. Bedre også, kunne noen av barna fortelle.

laksetaco

Det var ikke så lett å holde sammen lefsa, uten å søle, men da spiste vi heller med gaffelen. Like godt!

Det er en utfordring i å få barn til å spise mer fisk i Norge, lærte vi på Fiskesprell-kurset vi gikk tidligere. Selv om de fleste barna i Jåddåren Gårdsbarnehage spiser fisk til pålegg hver dag, har vi godt av å lære oss å spise mer fisk i forskjellige varianter. Å så spiste vi sannelig opp restene til lunsjen på fredag også, noe som ble så populært at vi måtte dele taco-lefsene,så alle fikk flere biter i tillegg til brødmaten.

OPPSKRIFT PÅ SUNN LAKSETACO

(4 porsjoner)

500 g laksefilet (deles opp i terninger, gjerne litt frossen). 

1 pk tacokrydder

1 dl vann

 

Agurk, paprika, løk, salat, mais og andre grønnsaker etter smak deles opp i små biter og serveres sammen med laks, litt lettrømme eller mager-Kesam og tacosaus i deilige myke fullkorns-lefser (varmes i folie i ovnen i 1-2 minutter). 

 

Vel bekomme! 

 

Ona og Vigdis

Assistenter