Annenhver onsdag har førskolegruppa kokkeklubb, hvor de lager lunsj til de andre i barnehagen. I forrige ukens kokkeklubb i laget de hjemmelaget grønnsakssuppe. I suppa har vi gulrot, kålrot, purreløk, potet, løk og pølse. Barna er med på å skjære opp grønnsakene og i etterkant skriver vi oppskrifta inn i kokeboka vår.
Vi har leita litt rundt på nettet for å finne en passende oppskrift. Det som er bra er at man kan selv velge hva man vil ha i suppa. Oppskriften nedenfor er den vi har sett etter.
Ingredienser
- 4 stk potet
- 1 stk gulrot
- 1 stk purre
- 1 stk løk
- 1 stk kålrot
- 1 l vann
- pølse i terninger
- 2 stk grønnsakbuljong (terning)
Siden vi er så mange har vi mangedoblet denne oppskriften, men denne mengden passer nok til en liten familie.
Fremgangsmåte
Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene. Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen.
Vi har valgt å ha pølser i suppa fordi det er populært blant barna. Det lureste er å vente med å ha i pølsa til suppa nesten er ferdig for da blir den ikke overkokt.
Håper den smaker!
Ellen Anna – pedagogisk leder